Piwne naleśniki ze szpinakiem

by - piątek, października 04, 2019



Piwne naleśniki ze szpinakiem



Składniki na naleśniki:
  • 2 jajka
  • szklanka piwa
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Składniki na farsz :


  • świeży szpinak (dwa opakowania)
  • słoik suszonych pomidorów
  • serek kremowy (kanapkowy) 
  • ser błękitny pleśniowy ok 150g 
  • czosnek
  • gałka muszkatołowa
  • pestki dyni
  • pieprz /sól


Usmaż naleśniki.
Na patelni rozpuść mało i wrzuć dwa opakowania szpinaku, pamiętaj aby poodrywać od liści łodyżki.
Poczekaj aż listki szpinaku zmiękną i wtedy dodaj czosnek,pokrojone suszone pomidory .

Na drugiej patelni upraż pestki dyni (bez tłuszczu).

Do szpinaku dodaj pokruszony ser pleśniowy oraz kremowy serek.
Na wolnym ogniu podgrzewaj aż serki się rozpuszczą.

Dodaj pestki dyni.
Dopraw solą,gałką  i pieprzem.

Nałóż farsz do naleśników i złóż je lub zroluj.
Podawaj na ciepło!

Niebo w gębie! Mówię Wam! :)



Podobne wpisy

1 komentarze